1 קומה

טלפון במחלקה:

072-3398312

שירותי הפגייה

שירותי הפגייה

מחלקת הפגייה והטיפול הנמרץ בילודים, מטפלת בתינוקות שנולדו בחדרי הלידה בבית החולים הציבורי אסותא אשדוד בטרם עת או במשקלים נמוכים, וזקוקים להשגחה ערה ולטיפול רפואי צמוד. כמו כן, מטפלת המחלקה בתינוקות שזקוקים לטיפול נמרץ מסיבות רפואיות שונות.

בפגייה 15 עמדות פגים ובהן הציוד הטכנולוגי המתקדם ביותר, מתוכן 5 עמדות טיפול נמרץ ביילוד שבהן יטופלו פגים ותינוקות הזקוקים לכך. הפגייה פועלת על פי העקרונות העדכניים ביותר לטיפול בפגים תוך הקפדה יתרה על שמירת סביבה נקייה ובטוחה ועל הפחתת גירויים כגון רעש ואור חזק בסביבת הפגים. כמו כן, יינתן דגש על מתן סיוע מרבי להורים על מנת לתמוך בהם ובתינוקות הרכים. המיטות מופרדות זו מזו כדי למנוע זיהומים, לתרום לפרטיות האם והילוד ולאפשר לשמור על קשר עין, בכל עת.

צוות המחלקה

צוות המחלקה

את מחלקת הפגייה והטיפול הנמרץ בילודים מנהל ד"ר עומר גלובוס, לצד רופאים מומחים נוספים, מתמחים, אחים, אחיות וצוותי סיוע רפואי – לכולם ניסיון עשיר בתחום הנאונטולוגיה והטיפול הנמרץ בילודים.
לדברי ד"ר גלובוס: "במחלקת היילודים והפגים אנו פועלים על מנת לשמור על הקשר החיוני כל כך בין האם לתינוקה הרך, תוך מתן הטיפול הרפואי הטוב ביותר. במהלך השהייה בפגייה, לצד המקצועיות הנדרשת למתן טיפול רפואי מיטבי, אנו זוכרים כל העת כי שהייה זו עשויה להיות קשה ומטלטלת עבור המשפחות.

תפקידנו לדאוג לבריאות הילדים, אך לא פחות מכך לסייע למשפחה, לעבור תקופה זו באופן הטוב ביותר. אנו מעודדים שיח פתוח עם הצוות הרפואי, שקיפות מלאה במידע ושיתוף ההורים בשגרת הפגייה, בטיפול בפג, בהכנה לקראת השחרור ובהכנות למעקב באמצעות הרפואה בקהילה".

ד"ר עומר גלובוס

ד"ר עומר גלובוס

ד"ר עומר גלובוס, מנהל מחלקת ילודים ופגים באסותא אשדוד, בוגר הפקולטה לרפואה באוניברסיטת בן גוריון, מומחה ברפואת ילדים עם התמחות על ברפואת ילודים ופגים (נאונטולוגיה). בעל ניסיון רב בתחום מבתי החולים איכילוב ותל השומר.
 
 
מיכאל לוין - אח אחראי יחידה לטיפול נמרץ בפג וביילוד

מיכאל לוין - אח אחראי יחידה לטיפול נמרץ בפג וביילוד

 
מיכאל לוין, בעל וותק כאח מוסמך של מעל-20 שנה.
בעל תואר ראשון בסיעוד מאונ' העברית, תואר שני בבריאות הציבור ומנהל רפואי באונ' בר אילן. מומחה קליני בסיעוד הפג NEONATAL NURSE PRACTITIONER.

האני מאמין :
"צוות כמשפחה. הנכס האמיתי הוא הנכס האנושי. לראות את הפג כמכלול, שיתוף מלא של ההורים בטיפול וקבלת החלטות. שאיפה לסטנדרט עבודה הגבוה ביותר, האיכותי ביותר והמקצועי ביותר"

ליווי ההורים

ליווי ההורים

צוות המחלקה ובית החולים יודעים כי טיפול בפג או בתינוק הזקוק לטיפול נמרץ, מלווה בחששות רבים ומטיל עומס רב על ההורים ועל התא המשפחתי. המחלקה שואפת להעניק לתינוקות הרכים את הטיפול האיכותי ביותר, ובו זמנית לסייע להורים לטפל ולהעניק להם את מלוא התמיכה הנחוצה.
המחלקה תוכננה כך שתהא נוחה ככל האפשר להורים וכוללת גם מטבחון מאובזר, חדר מנוחה והתרעננות וארוניות לשמירת ציוד אישי.
כמו כן, פועלות במחלקה יועצות הנקה המסייעות לאימהות המעוניינות בכך לשאוב חלב החשוב כל כך לתינוקותיהן ולהניק פגים הבשלים ומסוגלים לכך. בנוסף, יכולים ההורים להסתייע בשירותי תמיכה, בשיתוף הרפואה בקהילה.

חדר שאיבת חלב

חדר שאיבת חלב

פגים צעירים אינם מסוגלים, על פי רוב, לינוק כתינוקות שנולדו במועד. לנוחות האימהות, הוקם במחלקה חדר שאיבת חלב מרווח המכיל משאבות חלב חדשניות ומתקדמות, ספות נוחות וציוד מתאים.