ד"ר נטליה קובליוק, מנהלת המרפאה, מספרת: "גלאוקומה היא מחלת עיניים הפוגעת בעצב הראייה, העלולה לגרום לצמצום בלתי הפיך בשדה הראיה ובמקרים קיצוניים אף לאיבוד הראייה - ועיוורון. לרוב המחלה אינה מלווה בכאב או סימנים מוקדמים אחרים וחולים אינם מודעים לחומרת מצבם. כאשר הם מבחינים בכך, המחלה כבר נמצאת בשלבים מתקדמים. לכן מחלה זו נקראת גם ''הגנב השקט של הראיה' וקיימת חשיבות רבה לאבחון ולטיפול מוקדם בה. מומלץ לעבור בדיקת עיניים תקופתית החל מגיל 40. אם קיימים גורמי סיכון למחלה כגון סיפור משפחתי של גלאוקמה, קרנית דקה, רוחק וקוצר ראיה, נטילת תכשירים המכילים סטרואידים או שידוע על לחץ תוך עיני מוגבר, כדאי להיבדק מדי פעם בכל גיל.
הטיפול במחלה הנו הדרגתי וכרוך תמיד בהורדת לחץ תוך עיני, גם בחולי גלאוקומה עם לחץ תקין, כאשר לכל חולה מחשבים את לחץ המטרה הנכון עבורו. השלב הראשון מתבצע באמצעות טיפול בעזרת טיפות. השלב הבא בחלק מהמקרים הינו טיפול בלייזר. אם טיפול זה אינו מספיק, ניתן לעבור לשלב הניתוחי.
במכון שלנו מתבצעים כל סוגי הניתוחים הקיימים לטיפול בגלאוקומה (ברקית) כולל ניתוחים חדשניים בפולשניות מזערית (MIGS-Minimally Invasive Glaucoma Surgery). אנו מטפלים גם בגלאוקומה של ילדים בשיתוף פעולה עם מכון הילדים.
טיפול בקטרקט לדברי ד"ר קובליוק "אחוז מאד גבוה מבני ה-50 ומעלה מפתח קטרקט – מצב שבו עדשת העין הופכת לעכורה, דבר הפוגע בראייה ומוביל לראייה לא ברורה ופחות חדה מאשר בעבר.
הטיפול בקטרקט הינו ניתוחי. דרך חתך קטן באורך של כ-2 מילימטרים אנו מוציאים בניתוח את העדשה הטבעית העכורה ומשתילים במקומה עדשה מלאכותית שקופה. זהו הניתוח השכיח ביותר בתחום רפואת העיניים, הוא מבוצע בהרדמה מקומית ונמשך עד כחצי שעה. לאחר הניתוח מתבצע מעקב, ויש צורך להשתמש בטיפות עיניים לפרק זמן מוגבל. ע"פ רוב אין צורך באשפוז לאחר הניתוח.